Vino&hrana
06. 08. 2016
PORCELINO
Restoran u Igmanskoj ulici.
Foto portal-srbija.com
Restoran Porcellino je prijatan italijanski restoran, otvoren u Novembru 2012.
Naziv Porcellino na italijanskom označava malo prase, a motiv prasenceta se, na krajnje simpatičan način, provlači i u samom enterijeru.
Iz autentične pica peći na drva, dopremljenoj iz Toskane, izlaze verovatno najukusnije pice.
Sveže paste, njoke, ravioli, i sve vrste testenina koje se nalaze na jelovniku Porcellina prave se u radionici restorana od klasičnog italijanskog Semola brašna. Sve namirnice koje se koriste u pripremi jela su sveže, pažljivo odabrane, dok se mnoge dopremaju iz Toskane (pršute, kobasice, maskarpone, burata, maslinovo ulje, brašno ...).
Retko koji restoran može se pohvaliti činjenicom da ima sopstvene plastenike u kojima, na potpuno zdrav način, uzgaja začinsko bilje i mnoge vrste povrća.
Nema komentara.